Fehér Károly (ütőhangszeres zenész, tréner, az Ethnosound alapítója)

Missziójának tekinti, hogy minél szélesebb körben megismertesse a világ tradicionális zenei és kulturális értékeit. Célja, hogy minél többen megérezzék a zenélés örömét, közösségformáló erejét, s a testre és lélekre gyakorolt jótékony hatását.

Fontosnak tartja, hogy a zene művelése bárki számára elérhető örömforrássá váljon. A zene számos jótékony hatásán kívül helyesebb önismeretre segít és egészséges magabiztosságot ad, de gyógyító hatása is jelentős, sőt közelebb hozza egymáshoz az embereket is.

Az Ethnosound tevékenységével szeretné elősegíteni, hogy ezt a kincset minél többen felfedezzék.
www.ethnosound.hu

BOOMWHACKERS – RITMUSOS CSŐDOBOLÁS – ÉLŐ XILOFON – KÖZÖS ÉLMÉNYZENÉLÉS HANGOLT CSÖVEKKEL

Néha a legegyszerűbb dolgok a legszórakoztatóbbak.

A Boomwhackers első prototípusának létrejötte a véletlen műve volt, s egyszerű kartonhengerek voltak. Ezeket aztán továbbfejlesztette a cég alapítója, és 1997-ben így érték el a mai formájukat.
 A program során színes hangolt műanyag csöveket osztunk ki minden résztvevőnek, annyi csoportra bontva a közönséget, ahány hangot fel szeretnénk használni. Így egyfajta élő xilofont alkotnak az újdonsült zenészek, és a program vezetője játszik „rajtuk”. Először csak egészen egyszerű ritmusjátékokkal vezetjük rá őket a csövek használatára és a végére közismert dallamok megszólaltatásáig is eljutunk. Igazi vidám, kreatív, zenés játék, mindenkit magával ragad.